РФ досі не використовує літаки А-50 – командувач Повітряних сил

Повітряні сили ЗСУ зазначають, що після значних втрат в авіації росіяни суттєво знизили кількість ударів керованими авіабомбами та вже більше тижня поблизу українських кордонів не з’являється літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50. Про це заявив командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук.
"Чи не щодня розрахунки зенітних ракетних військ Повітряних сил полюють на російські винищувачі. Буквально вчора було бойове застосування по ворожих літаках на відстані понад 150 км. Працюємо і сьогодні! Перевіряємо результат бойової роботи!
Так, ворог продовжує атакувати наші позиції керованими авіабомбами, але підлітати надто близько уже не наважується", – повідомив Олещук.

За словами генерала, після значних втрат – літаків дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та винищувачів Су-34/Су-35, окупанти суттєво знизили кількість авіаударів КАБами.
Крім цього літаків ДРЛВ досі немає в Азовському морі та на інших напрямках, що зменшує спроможності ворога у веденні радіолокаційної розвідки.
"За нашими даними, серед російських пілотів уже почались певні "дискусії" щодо рішень військового керівництва – посилати їх в один кінець. Такі розмови, а можливо і саботаж, під час виконання завдань окупантами, лише зростатимуть, коли Повітряні сили отримають від західних партнерів більше інструментів для захисту нашого неба від повітряних атак ворога", – зазначив командувач.