У ЗСУ поки не підтверджують використання росіянами ракет з КНДР

У Повітряних силах наразі не можуть підтвердити інформацію про використання російською армією балістичних ракет, які передала Північна Корея. Про це заявив речника Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.
За його словами, поки що в Повітряних сил немає даних про те, що Росія використовувала ракети, передані КНДР.

"Заява була відповідна від Сполучених Штатів. Тому вивчати будуть фахівці певні якісь уламки й тоді вже можна буде казати, чи є такий факт або немає. Поки що не можу цього підтвердити", – сказав Ігнат.

Речник також розповів, чи буде силам ППО складніше збивати балістичні ракети з Ірану та КНДР.
"Я думаю, що озброєння, яке є у них, беремо ту ж Північну Корею, багато там чого радянського, багато технологій передав ще Союз. Можливо, навіть ідентичне. Тому очікувати чогось новішого навряд чи варто. Від того ж таки "Іскандера", можливо, відрізняється чимось, але не надто", – зазначив Ігнат.

Нагадаємо, координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі повідомив, що Росія придбала у Північної Кореї балістичні ракети. Їх уже використали для ударів по Україні. Незабаром у WP повідомили, що Північна Корея могла передати Росії кілька десятків балістичних ракет для ударів по Україні.