У ВМС назвали кількість знищених та пошкоджених кораблів РФ

Російський флот вже зазнав "серйозних збитків" – зокрема, було знищено 15 кораблів. Про це заявив речник Військово-Морських сил Збройних сил України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.
"Можна порахувати ті одинці, які вже виведено з ладу. Це 15 знищених та 12 пошкоджених кораблів ворога. Так, звісно, далеко не все це – результат роботи наших дронів, але так само і на їхньому рахунку є достатньо багато пошкоджень ворожих кораблів. Тому ми є фактично драйверами такого нового типу морської війни, і всі це визнають.
Україна в цьому сенсі показує новий рівень застосування безекіпажних систем. У нас існує окрема бригада подібних дронів, які використовують надводні, так і підводні дрони. І не тільки для розвідки та розмінування, а й для ураження", – зазначив Плетенчук.

За його словами, можливості сил РФ у Чорному морі останнім часом "значно зменшилися" завдяки роботі українських Сил оборони. Російські військові змушені "триматися якнайдалі та значно обмежений у своїх діях".
Copyright © 2023 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода