Окупанти активізувалися під Куп’янськом, але погода заважає – Сухопутні війська

Війська РФ активізувалися на Куп’янському напрямку. Про це заявив речник Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.
"Ворог активізувався на всій лінії оборони оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" на Куп’янському напрямку. Вчора наші захисники відбили п’ять атак. Це Синьківка. Петропавлівка, Білогорівка. Противник перегруповується, від своїх намірів наступу на Куп’янськ не відмовляється", – сказав він у національного телемарафону.

Однак, за його словами, через погіршення погоди використання техніки військами РФ дещо ускладнюється.
Надія Замрига, начальниця служби звʼязків з громадськістю 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, в етері Радіо Свобода також заявила, що війська РФ в "комбінований спосіб" намагаються зайти в Куп’янськ.
"Були випадки буквально вчора, позавчора коли заходили колони важкої броньованої техніки. Другий варіант їхніх спроб штурмувати наші позиції – це піхота. Коли підходять невеликі групи піхоти до 10 людей і намагаються увійти на наші позиції.
Варто зазначити, що ще місяць чи півтора тому ці штурмові групи піхоти були значно чисельніші до 30-ти чоловік. Але завдяки нашим діям – наприклад, скиди, FPV-дрони, робота артилерії – вони відмовилися від таких великих груп, тому що великі втрати особового складу. Вони просто подрібнили групи на менші групи, але йдуть з трьох, чотирьох точок. Кількість особового складу, мабуть, така ж", – розповіла вона.

Copyright © 2023 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода