Окупанти можуть спрямувати удари “Кинджалів” на порти – Гуменюк

У Чорному морі поки що не спостерігається активність російської авіації, яка здатна завдавати ударів аеродинамічними ракетами "Кинджал". Однак не можна виключати, що РФ може переспрямувати ракетні удари на українські порти.
Про це заявила керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, відповідаючи на питання щодо посилення навчання російських пілотів на МіГах у повітряному просторі над Чорним морем.
Вона зазначала, що ЗСУ поки не спостерігають "надзвичайної активності" російської стратегічної авіації у Чорному морі. Водночас Гуменюк не виключила, що росіяни можуть використати такі маневри для "переорієнтування загрози" застосування "Кинджалів" на інші регіони.
"Якщо раніше ми говорили про те, що вони намагались атакувати більше столицю і загрожувати більше безпосередньо, за їх параметрами, центру прийняття рішень, зараз при певній орієнтації ворога на те, щоб зайняти місце України в зерновій ініціативі, можуть опинитись під ударами і порти, зокрема, з використанням такої зброї", – зазначила Гуменюк.