Ігнат: Потрібно більше мобільних груп ППО для боротьби з “Шахедами”

Мобільні вогневі групи відіграють важливу роль у захисті повітряного простору України, і збільшення їх кількості є необхідністю. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.
"З "Шахедами" треба боротися усім тим, що маємо. Тому збільшення кількості мобільних вогневих груп на часі. Це така необхідність, яка дозволяє нам краще зберігати наші об’єкти та … зенітні керовані ракети, які нам украй потрібні для стримування російської авіації на підступах до підконтрольних Україні територій", – сказав Ігнат.

За його словами, Україна ефективно використовує наявні засоби та сили для захисту неба. Яскравим доказом цього є знищення цієї ночі 9 із 10 запущених ворогом безпілотників Shahed-131/136, до чого активно були залучені мобільні вогневі групи.
"Засобів украй недостатньо для того, щоб захистити нашу державу. Тому йде на такі кроки військове та військово-політичне керівництво держави, щоби забезпечувати максимально підрозділи пікапами, кулеметами та додатковим обладнанням, щоб збільшити ефективність саме мобільних вогневих груп. Радіус їх застосування невеликий – це 1-2 кілометри для того, щоб прицільно влучити по "Шахеду", – зауважив речник.

Він зазначив, що наявні в Україні комплекси ППО західного виробництва ефективні та не дають шансів противнику, але таких засобів недостатньо, хоча "є гарні, позитивні сигнали Заходу про те, що ми будемо отримувати додаткові системи".