У НАТО не бачать ознак наміру РФ напасти на країну-члена Альянсу

У НАТО не бачать жодних ознак того, що Росія має намір напасти на країну-члена Альянсу.
Про це Agerpres заявив заступник генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Мірча Джоане.
За словами представника НАТО, для Румунії немає жодного ризику, що вона буде втягнута в конфлікт з РФ або що конфлікт пошириться на Румунію.
"Немає жодних ознак того, що Росія має намір напасти на країну-члена НАТО, чи то Румунію, чи будь-яку іншу державу. І це є результатом потужності і сили Альянсу. Ми є першим елементом стримування", – зазначив Джоане.

Водночас він назвав зрозумілим занепокоєння румунів, які живуть поблизу дунайського кордону з Україною і чують шум війни, адже це викликає тривогу і біль.
Джоане також повідомив про свій намір відвідати райони повіту Тулча, що розташовані поблизу українських портів, які постійно атакують дрони РФ.
Коментуючи потрапляння уламків дронів на територію Румунії, заступник генсека НАТО заявив, що Альянс перебуває в прямому контакті з Бухарестом, і, переконаний він, в майбутньому все буде з'ясовано і представлено громадськості у прозорий спосіб.
"Отже, перш за все, це не є навмисною атакою. Моє послання, як румуна, полягає в тому, щоб мати впевненість у тому, що НАТО вживає всіх заходів для забезпечення захисту всього свого простору, в тому числі Румунії, зараз і в майбутньому", – резюмував Джоане.

Раніше Румунія викликала керівника російської дипломатичної місії у Бухаресті та висловила йому протест у зв’язку з падінням на території Румунії дронів, якими РФ атакувала українські порти на Дунаї.
Нагадаємо, у суботу Міноборони Румунії повідомило, що фахівці знайшли уламки ще одного дрона схожого на такі, що використовує Росія, за 2,5 км на південний схід від селища Плауру – навпроти українського Ізмаїла.
Перед цим 4 вересня Україна повідомила, що під час російської атаки "Шахедами" на Ізмаїл та Рені два дрони впали на території Румунії.
Румунська сторона спершу категорично заперечувала інцидент, але 6 вересня підтвердила знахідку фрагментів, схожих на уламки безпілотника.