Бербок про викрадення українських дітей: у Путіна немає морального компаса

Німеччина засуджує дії Росії щодо викрадення українських дітей. Зокрема, щоб вони пройшли промивання мізків.
Про це заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок на спільній прес-конференції з головою МЗС України Дмитром Кулебою.
"Я все ще під враженням від тих розмов, які я вела з дітьми в цьому центрі (допомоги дітям, яких повернули з Росії, – ред.). Мова йде про дітей – молодих людей – і просто перехоплює подих від того жаху, що дітей просто забрали зі шкіл або з дитячих будинків, відвезли в чужу країну, що вони пройшли промивання мізків, щоб бути налаштованими проти своєї країни", – заявила вона.

Міністр додала, що їй важко уявити, наскільки тяжко було дітям.
"Доля цих дітей ще раз показує, що в Путіна немає морального компаса. Він щодня порушує правила міжнародної спільноти і правила людського співіснування", – заявила Бербок.

Вона звернулася до тих, хто не може сказати, що російський диктатор – злочинець.
"Тому я закликаю тих, хто досі не може чітко сказати, хто є злочинцем: "Дивіться на ці злочини і на цих дітей! Їх повернення – це перший крок до миру". Це треба зробити негайно", – наголосила Бербок.

Викрадення Росією українських дітей
У справі про депортацію українських дітей Міжнародний кримінальний суд Гааги видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна та омбудсмена Марії Львової-Бєлової.
Омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що в України є підтвердження, що в РФ всиновили вже 386 українських дітей.