У Німеччині обстріл Росією Одеси прирівняли до ракетного удару по всьому світу

Кожна ракета, яку Росія випустила по українському порту Одеса, також є еквівалентом ракетного обстрілу людей, які голодують у світі.
Про це заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок у ході виступу у Раді Безпеки ООН, передає Reuters.
Її коментар викликав хвилю критики на адресу Москви, після того, як Росія обстріляла українські порти після виходу держави-агресора із "зернової угоди".
При цьому прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков раніше заявляв, що продовження "зернової угоди" без Росії може нібито спричинити ризики для експорту українського продовольства Чорним морем.

Зрив "зернової угоди"
У понеділок, 17 липня, у Росії заявили, що не будуть продовжувати "зернову угоду" нібито через те, що умови Москви "не виконують".
При цьому останні кілька місяців Росія й так відмовлялася повноцінно виконувати свої зобов'язання в рамках угоди. Так, вона блокувала проведення інспекцій судів та забороняла вивіз зерна з порту "Південний".
Водночас Зеленський пропонує Туреччині та ООН продовжити "зернову ініціативу" у тристоронньому форматі.
Нічна атака РФ по Одесі
В ніч на 18 липня РФ знову атакувала територію України, застосувавши ударні БПЛА та ракети.
Спочатку про вибухи повідомили в Херсоні, а пізніше в Миколаєві – там заявляли про роботу ППО. Після цього серія вибухів прогриміла в Одесі.
В Одесі уламками збитих ракет та вибуховою хвилею від збиття пошкоджено об'єкти портової інфраструктури, кілька приватних домоволодінь. У власному будинку поранення отримав літній чоловік, він ушпиталений.