Повітряні сили: Росія випустила ракети, тривога у 15 областях (Оновлено)

Вранці 19 жовтня Повітряні сили повідомили про пуски Росією крилатих ракет – станом на 6:55 тривога лунає у 15 областях України.
Про це повiдомляють Повітряні сили ЗСУ у Telegram.

"Швидкісна ціль на Миколаївщину. Крилата ракета у напрямку Південноукраїнська зі сходу. Крилата ракета змінила напрямок в район Первомайська. Крилата ракета через Кіровоградську область у напрямку Умані. Умань, негайно в укриття".
Також зберігається загроза від російських ударних безпілотників.
Доповнено: Ближче до 8 ранку Повітряні сили повідомили про "швидкісну ціль на Дніпропетровщині" та про "ракету у напрямку Олександрії з південного сходу".
О 8:02 стало відомо про ракету у напрямку Черкас.
Передісторія:
Увечері 18 жовтня російські війська запустили ударні безпілотники на територію України. Станом на 2:45 повітряна тривога оголошена у столиці, Київській, Чернігівській, Сумській, Черкаській та Полтавській областях. О 3 ночі Київська обласна адміністрація повідомила, що в області зафіксували російські безпілотники і працює протиповітряна оборона. Після 4 ранку 19 жовтня влада повідомила про роботу ППО у Києві. Згодом стало відомо, що у Дарницькому районі столиці під час ворожої атаки постраждала жінка. Її госпіталізували і оперують після того, як невеличкий уламок БпЛА потрапив у помешкання жінки через вікно балкона. У КМВА повідомили, що Сили оборони знешкодили усі російські безпілотники, які атакували Київ уночі 19 жовтня.