Хакери ГУР атакували інститути в Росії, де готують окупантів – джерела

Кіберкорпус Головного управління розвідки Міноборони атакував низку навчальних закладів Росії. Там готують військових фахівців для РФ.
Про це повідомляють джерела.
Фахівці ГУР здійснили кіберудар по мережевій інфраструктурі Північнокавказького федерального університету, який готує операторів дронів, фахівців з цифрового зв’язку, інженерів та фізиків для окупаційної армії Росії.
Як повідомляє джерело в ГУР, університет забезпечує діяльність відразу низки навчальних закладів у кількох регіонах РФ, зокрема семи інститутів.
Було уражено внутрішню інформаційну інфраструктуру обʼєкту, знищені цільові ресурси противника (веб-сайти, бази даних, файлові сховища) загальним обсягом понад 150 терабайтів. Хакери атакували 11 веб-сайтів, понад 7 тисяч службових комп'ютерів, 135 серверів та файлових сховищ. Крім того, здійснено серію кібератак на низку цільових інтернет-ресурсів та файлових сховищ організацій противника.
Після отримання доступу до мережевої інфраструктури ворога на уражених веб-ресурсах була опублікована агітаційна листівка на підтримку наступальних операцій ЗСУ.
"Результатом операції стало послаблення навчально-наукової бази країни-агресора та можливостей допідготовки військових фахівців шляхом виконання спеціальних завдань розвідки у кіберпросторі", – зазначають джерела.

Інші кібероперації ГУР
У день народження російського диктатора Володимира Путіна, 7 жовтня, українські хакери здійснили масштабну кібератаку. Вони атакували найпопулярніші російські пропагандистські телеканали, зокрема "Росія 1" і "Росія 24".
Також того ж дня хакери ГУР Міноборони та кіберактивісти паралізували роботу судової системи Росії. Електронні службові сервіси та інші онлайн-сервіси судів РФ тимчасово припиняли роботу.