Росіяни заявили про наступ ЗСУ у ще одному районі Бєлгородської області

Губернатор Бєлгородської області РФ В'ячеслав Гладков уранці 12 серпня оголосив про початок евакуації населення прикордонного Красноярузького району.
Про це заявив Гладков у відеозверненні в соцмережах, російська служба ВВС.

"У нас тривожний ранок. Активність ворога на кордоні Красноярузького району… Починаємо переміщення мешканців Красноярузького району в більш безпечні місця".
За словами Гладкова, "транспорт у цей район уже відправлено".
Водночас у забороненій в Україні соцмережі "Вконтакте" Гладков заявив, що ЗСУ 40 разів за добу обстріляли населені пункти Бєлгородської області, а також про 42 атаки БПЛА. Він стверджує, що сім мирних жителів дістали поранення.
Російська служба ВВС звертає увагу, що про атаку одного українського підрозділу на прикордонне село Колотилівка в Красноярузькому районі російські військові блогери повідомляли ще в неділю.
Красноярузький район розташований на північному заході Бєлгородської області, від райцентру, Красної Яруги, до Суджі в Курській області, куди 6 серпня увійшли українські частини, – приблизно 45 км.
Нагадаємо: Українська влада офіційно не коментує спецоперацію на території Росії.
Передісторія:
6 серпня росіяни повідомили про спроби України прорватися на територію Курської області. 7 серпня російські пропагандисти і так звані "воєнкори" стверджували, що українські сили закріпилися в прикордонній зоні. А правитель Росії Володимир Путін назвав ситуацію "провокацією". 8 серпня російське міноборони підтвердило просування українських військових у двох районах Курської області РФ і заявило, що перекинуло до кордону резерви й обстрілює ЗСУ з авіації. Міністерство оборони РФ вранці 9 серпня випустило заяву про обстановку в Курській області, де визнало, що українські сили на околицях Суджі. 10 серпня президент України Володимир Зеленський заявив, що заслухав доповіді головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, зокрема, щодо витискання війни на територію агресора.