Захід обговорює розширення підготовки українських пілотів F-16 – WSJ

Учасники "коаліції винищувачів", які забезпечують підготовку українських фахівців на винищувачах F-16 та передачі цих літаків, обговорюють, як задовольнити подальші потреби Києва у більшій кількості пілотів. Про це йдеться у публікації The Wall Street Journal.
Підготовка українських пілотів для F-16 була складним процесом, який проходив у кількох країнах, і непублічно Київ говорив про необхідність розширити цю підготовку, аби мати змогу обслуговувати в майбутньому всі отримані винищувачі.
Західні й американські посадовці в розмові з WSJ кажуть, що суттєвим обмежувальним чинником тут є кількість готових розпочати навчання пілотів з України.

"Проте США розглядають можливість розширення підготовки в себе – або на нинішній локації в Аризоні, або, можливо, дозволивши українським пілотам використовувати іншу американську авіабазу", – йдеться в публікації.

Додатково обговорюється можливість направлення країнами Європи підрядників для обслуговування F-16.
Нині планується, що цим займатимуться підготовлені українські фахівці в Україні, але, пояснив представник Пентагону, деякі роботи – наприклад перевірку двигуна – доведеться принаймні спочатку робити за кордоном.