Міноборони створить електронний кабінет для військових “Армія+”

Кабінет міністрів затвердив положення про Державний вебпортал електронних публічних послуг у сфері національної безпеки і оборони "Армія+". Про це заявив представник уряду в Верховній Раді Тарас Мельничук.
Положення визначає мету, завдання, функціональні можливості, субʼєктів порталу "Армія+", його структуру та електронну інформаційну взаємодію, перелік інформації, що використовується на порталі, а також інші питання щодо функціонування порталу.

Постановою доручено Міністерству оборони забезпечити створення та введення в експлуатацію порталу "Армія +" з урахуванням готовності його програмних і технічних засобів.
Крім того, народний депутат Олексій Гончаренко повідомив, що завданнями порталу будуть:
надання електронних публічних послуг з отриманням та використанням інформації з державних електронних ресурсів; можливість подати заяву, електронні рапорти та інші звернення; в електронному кабінеті можна буде отримати інформацію з інших державних електронних ресурсів; формування та відображення відомостей, що містяться в документах військового; розміщення мультимедійного контенту, проведення опитувань та тестів; трансляції теле- чи радіо-програм та інше;
"У кожного буде свій кабінет користувача, де буде можливість користуватись різними послугами", – розповів депутат.