На Луганщині зникають сирійські найманці: Росія їх кидає на “м’ясні штурми”

Росія активно вербує чоловіків із Сирії, обіцяючи їм російські паспорти та оплачувану роботу. Однак мало хто повертається назад.
Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки України.
Сирійських найманців відправляють на передову, де вони зазнають значних втрат.
Зокрема, у липні 2024 року 14 сирійських найманців, серед яких був Мохаммед Мансур, відправили на штурм позицій поблизу міста Сватове на Луганщині. Внаслідок українського обстрілу більшість із них загинула, а запит на евакуацію поранених російські військові відхилили. Мансур втік із поля бою, а його загін визнали зниклим безвісти.
Нещодавно сирійські пабліки повідомили про смерть ще одного найманця, Вахіда Мурсала Аль-Шіблі, який отримав російський паспорт і воював на Луганщині. Його загін із семи сирійців був розбитий, а Мурсал помер через відсутність евакуації. Доля інших бойовиків невідома.
"Росія налагодила схему із туристичними фірмами для рекрутингу сирійців на війну проти України – спершу біднякам пропонують роботу охоронцями в російських нафтових провінціях, а потім заманюють вищою зарплатою для участі в "м’ясних штурмах", – заявили у ГУР.

Найманці на війні проти України
У червні, після загибелі двох індійців у російській армії, Індія вимагала від Росії повернути завербованих громадян.Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді під час візиту до Москви намагався добитися якнайшвидшого звільнення індійців з російської армії.
Раніше стало відомо, що у війні проти України загинули вісім індійських найманців.
Крім того, окрім індійців, Росія також намагалася вербувати сербів та українців, які проживають на окупованих територіях.