ЗСУ уразили систему ППО “Бук” та зенітну установку окупантів – ОСУВ “Таврія”

Сили оборони уразили дві системи протиповітряної оборони (ППО) росіян в районах Українки та Покровська. Зокрема були уражені автомобілі, дрони й не тільки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.
"Особливо хочеться виділити ураження двох систем протиповітряної оборони. Це один зенітно-ракетний комплекс "Бук" в районі Українки на Оріхівському напрямку, а також зенітна установка "23-2" в районі Покровського", – розповів Лиховій.

Зокрема Сили оборони уразили:

15 автомобілів;
4 безпілотники;

Також зростає статистика знищення ворожих розвідувальних FPV-дронів українськими БпЛА.
"За вчорашню добу було 4 таких ураження на нашій операційній зоні", – додав він.

Що відомо про "Бук" та "23-2"
Зенітно-ракетний комплекс "Бук" (ЗРК) – це радянська та російська система середньої дальності, призначена для перехоплення та знищення аеродинамічних цілей, таких як літаки, вертольоти, крилаті ракети, а також для боротьби з тактичними балістичними ракетами. Система має кілька модифікацій, зокрема "Бук-М1", "Бук-М2" та "Бук-М3", кожна з яких має покращені характеристики радіолокаційного виявлення та ураження цілей.
Зенітна установка ЗУ-23-2 – радянська двоствольна автоматична зенітна установка калібру 23 мм, призначена для ураження низьколітаючих повітряних цілей. Може діяти як у стаціонарному, так і мобільному режимах, встановлюючись на різні платформи, що дозволяє її використовувати в різних умовах бою.