В ОВА розповіли, скільки залишилося цивільних у прифронтовому Покровську

У Покровську Донецької області, біля якого точаться важкі бої, залишаються тисячі людей. У місті перебуває ще понад 24 тисячі жителів.
Про це заявив голова Донецької ОВА Вадим Філашкін в ефірі телемарафону.
"Зараз в громаді залишається 35 тисяч людей, в самому Покровську – 24,5 тисячі. Дітей в громаді 1600, в Покровську – 929", – сказав він.

За словами голова Донецької ОВА, за місяць понад 20 тисяч людей виїхало з Покровська, серед них понад трьох тисяч дітей.
Евакуйовані з Покровська люди їдуть до Полтавської, Кіровоградської, Закарпатської та Київської областей. Як зазначив Філашкін, велику допомогу надає Дніпропетровська область.
За даними Донецької ОВА, обстановка в області складна – за добу понад 2700 разів ворог обстріляв регіон. 16 людей поранені та одна людина загинула.
Ситуація у Покровську
Місто Покровськ протягом останніх місяців стало ще одним форпостом оборони українських військ у Донецькій області. У районі точаться важкі бої, росіяни підходять до околиць міста.
Влада закликає жителів терміново евакуюватися. Для сімей з дітьми евакуація обов'язкова. Нагадаємо, що через загрозу безпеці з Покровська більше не будуть відправлятися евакуаційні потяги. Тепер вони курсуватимуть з Павлограда у Дніпропетровській області.