На півдні росіяни відновили інтенсивність атак – речник ЗСУ

На півдні України російські окупанти відновили інтенсивність штурмів, кількість артилерійських обстрілів. Про це заявив речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.
"Підрозділи в операційній зоні ОУВ "Таврія" продовжують ведення оборонної операції, завдають ворогу вогневого ураження, вживають заходів до покращення тактичного положення та стійкості оборони. І це не просто слова: вдається відновлювати деякі позиції. Тобто оборону цю можна назвати активною, є певні успіхи, але про них детально говорити я не буду, щоб це не стало "поживою" для ворога", – йдеться в повідомленні.

Він зазначив, що після відносної паузи з боку РФ інтенсивність штурмових дій і кількість ворожих обстрілів відновилася до попередніх показників.

"Вони трохи менші, ніж у сусідів, але мабуть, в цьому і позитивна новина теж полягає – ворог не має ресурсу, щоб вести штурмові дії однакової інтенсивності", – додав Лиховій.

"У декого складається враження, що коли менше штурмів, то це – затишшя. Насправді так не є, тому що, наприклад, відновилася до попереднього рівня кількість артилерійських обстрілів. 1500 боєприпасів від ворога нам прилітає щодня по наших позиціях.
Крім того, є більше 20 обстрілів населених пунктів щодня, і на рівні з артилерією працюють дрони, ударні безпілотники, FPV-дрони і скиди із коптерів. От якщо говорити про ударні безпілотники, то росіяни за вчорашню добу в зоні відповідальності ОТУ "Таврія" застосували 243 коптери такою метою: 241 FPV-дрон і 2 – типу "Ланцет". З них подавлено, тобто знищено більше 95%", – зазначив речник.

За словами Лиховія, російські БПлА дедалі частіше збиваються українськими FPV-дронами, саме так 5 вересня було знищено 2 розвідувальні безпілотники "Орлан-10" і SuperCam на Херсонщині та в Запорізькій області.
Також капітан додав, що з початком поточної доби станом на сьому годину ранку росіяни не проводили штурмових дій, але вже встигли завдати чотирьох авіаударів із використанням дев'яти КАБів по Херсонщині. Із 20 "Шахедів" у зоні відповідальності ОУВ "Таврія" знищено 12 ворожих дронів, 14 – вийшли з зони відповідальності, три – радіолокаційно втрачено.