В Повітряних силах назвали ціль атаки Росії 2 вересня

Основним напрямком комбінованого ракетного удару в ніч на 2 вересня 2024 року був Київ, майже всі цілі ворога знищила протиповітряна оборона. Про це йдеться в повідомленні Повітряних сил ЗСУ.
"Основний удар ракетами різних типів – балістичними ("Іскандер-М" або KN-23 –ред.) і крилатими Х-101 – ворог спрямував по столиці. Характер цієї атаки нагадував удар по Києву 8 липня 2024-го, коли ціллю ворога стала дитяча лікарня Охматдит. Тоді противник так само застосував ракети різних типів з різних напрямків саме по столиці. Цього разу атака було меншою за кількістю засобів повітряного нападу і ППО забезпечила непоганий результат, майже всі ракети збито", – йдеться в повідомленні.

У Повітряних силах при цьому нагадали, що, навіть збиті ракети можуть завдавати серйозної шкоди та становлять загрозу життю та здоров’ю людей, вкотре наголосивши, що під час бойової роботи ППО потрібно йти в укриття.
"Звісно, жодна ППО у світі не може показувати 100% результат, особливо при атаках "балістикою". На жаль, внаслідок ракетного удару цієї ночі також постраждали Суми та Харків – фактично прифронтові міста. Тому нам необхідно посилюватися, нарощувати засоби протиповітряної оборони, здатні збивати ракети різних типів по всій території України", – зазначили у Повітряних силах.

Нагадаємо, в ніч на 2 вересня РФ використала для удару по Україні 58 повітряних засобів – 35 ракет різних типів та 23 ударних БпЛА, ППО ліквідувала 22 ракети РФ різного типу і 20 "Шахедів".
Бойова робота велась у Київській, Харківській, Дніпропетровській, Полтавській, Миколаївській та Запорізькій областях.
В результаті російського ракетного удару 2 вересня три людини постраждали, горіли 4 авто, котельня, підприємство, нежитлові будівлі у 3 районах Києва.