ВМС ЗСУ фіксують російський носій “Калібрів” у Чорному морі

Сьогодні вранці, 30 серпня, в акваторії Чорного моря був зафіксований один російський військовий корабель. Це судно є носієм крилатих ракет типу "Калібр".
Про це передають Військово-морські сили ЗСУ у Telegram.
Військові зазначили, що цей корабель може завдати ракетний удар загальним залпом до чотирьох "Калібрів".
Натомість станом на шосту годину ранку у п'ятницю в Азовському морі корабельне угруповання ворога не спостерігалася.
Крім того, розповіли в українських ВМС, в Середземному морі були помічені три кораблі противника, один з яких є носієм "Калібрів" загальним залпом до 8 крилатих ракет.
Також у ВМС ЗСУ поінформували, що за добу в інтересах країни-агресора Росії прохід Керченською протокою здійснили:
до Чорного моря -9 суден, з них 6 продовжили рух у напрямку протоки Босфор; до Азовського моря – 11 суден, з яких жодне не рухалось з протоки Босфор.
Військові додали, що РФ традиційно порушує Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі від 1974 року (SOLAS), та продовжує вимикати системи автоматичної ідентифікації (AIS).
Нагадаємо, вчора в акваторії Чорного та Азовського морів фіксувалася аналогічна картина – РФ вивела на бойове чергування лише один ракетоносій із 4-ми "Калібрами" на борту.
Також варто зазначити, що після масованого комбінованого удару на початку цього тижня, під час якого російські кораблі випустили 28 ракет типу "Калібр" по Україні, і які усі були збиті засобами ППО ЗСУ, в Чорному морі триває присутність ракетоносіїв противника.
При цьому раніше, 22 серпня, речник ВМС ЗС України Дмитро Плетенчук пояснив, чому російський флот не ризикував виходити в Чорне та Азовське моря.