Росіяни заявили про атаку дронів у кількох областях та Криму

На території РФ у кількох областях та в тимчасово окупованому Криму у ніч проти 30 серпня працювали засоби протиповітряної оборони через атаку безпілотників. Під ударом нібито був, зокрема, Калузький аеропорт.
Про це говорить повідомлення Міноборони РФ, губернатора Калузької області Владислава Шапши, та російські Telegram-канали.
В оборонному відомстві країни-агресора у ранковій заяві відзвітували, що цієї ночі засобами ППО начебто були знищені 18 безпілотників літакового типу. Російська сторона традиційно обвинувачує Україну в цьому повітряному ударі.
Так, в Міноборони РФ стверджують, що загалом були ліквідовані:
11 безпілотників – у Брянській області, 4 дрони – у Калузькій області, 2 БПЛА – в окупованому Криму, та ще 1 дрон – у Бєлгородській області.
Як заявив калузький губернатор, сьогодні вранці "на околиці м. Калуга силами ППО знищено 4 БПЛА".
"На місцях знищення працюють оперативні групи", – додав російський чиновник.

Натомість Telegram-канал Mash оприлюднив кадри, на яких показане збиття безпілотника у Калузькій області.
У повідомленні росмедіа розповідається, що два безпілотники були збиті на підльоті до міжнародного аеропорту в Калузі, і ще два – в області. Та зазначається, що внаслідок дронового удару є руйнування.
"Попередньо жертв немає, є руйнування", – йдеться в публікації.

Додамо, що згідно з відкритими даними, поблизу міжнародного аеропорту міста Калуги (Грабцево) базується загін вертольотів Ка-26 "Газпромавіа".
Аеропорт "Калуга" на карті, приблизна відстань до України складає 400 км (фото: скрін wikipedia.org)Атаки дронів у Калузькій області
Нагадаємо, цей регіон у Росії не вперше зазнає ударів із застосуванням безпілотників.
Так, наприклад, у травні дронами був атакований нафтопереробний завод "Перший завод" у Калузькій області, після чого на об'єкті була пожежа і стався витік нафти.
Також раніше джерела в українській спецслужбі розповіли, що атака на НПЗ у Калузькій області у ніч проти 10 травня була операцією ГУР Міноборони.
Крім того, нагадаємо, що у РФ заявляли про атаки безпілотників у Калузькій області ще влітку минулого року.