ЗМІ: Британія вирішила визнати використання своєї зброї у Курській області

Прем’єр Великої Британії Кір Стармер та міністр оборони Джон Гілі вирішили бути більш відкритими щодо застосування Україною британської зброї у Курській області.
Про це йдеться у публікації The Sunday Times.
Видання зазначає, що це рішення було не зміною британської політики, а зміною тону, щоб бути більш відкритим щодо ролі Британії у підтримці України.
У цьому контексті згадується той факт, що Лондон досить швидко визнав застосування Україною танків Challenger 2 у Курській області.
Також зазначено, що Сили оборони України застосовують британські дрони, але їхній тип не називається.
"Ми не будемо ухилятися від ідеї використання британської зброї в Росії в рамках оборони України. Ми не хочемо жодної невизначеності або нервозності з приводу підтримки Британії в цей критичний момент, і напівсерйозна або невизначена відповідь могла б показати це", – зазначило джерело видання в британському уряді.

За словами співрозмовника видання, Британія "має пишатися" тим, що її обладнання допомагає Україні в її обороні.
Щоб забезпечити єдиний британський фронт, Гілі разом з очільником МЗС Девідом Леммі створили спільний підрозділ щодо України між міністерствами.
Гілі та Леммі також провели спільний брифінг з офіційними особами для міжпартійної групи з 60 членів парламенту щодо України в Міністерстві оборони.
Стармер також попросив Раду національної безпеки розробити плани з надання Україні ширшої підтримки.
"Йдеться не тільки про військову, а й про промислову, економічну та дипломатичну підтримку", – сказало джерело в оборонному відомстві.
Міністерство оборони Британії 15 серпня підтвердило, що українські війська можуть використовувати британську зброю на російській території для самозахисту, за одним винятком.