Окупанти фактично знищили заповідник “Асканія-Нова” – Херсонська ОВА

Заповідника "Асканія-Нова" вже фактично немає. Росіяни вивезли звідти чимало тварин, тим самим знищивши його. Про це заявив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.
Покудрін також підтвердив інформацію стосовно того, що російські окупанти полювали за тваринами заповідника, який знаходиться у Херсонській області.
"Так, це правда, вони його знищують. Останнє, що я чув – вони вивозять тварин до Криму і до Росії. Тобто можна сказати, що заповідника більше немає. Пограбували вони його капітально", – зазначив він.

Що відомо про заповідник "Асканія-Нова"
Біосферний заповідник "Асканія-Нова" неподалік Каховки в Херсонській області був унікальним не лише для України, а й для всієї Європи. Заповідна зона є найбільшою в Європі та щороку налічувала близько 140 000 туристів. Дана територія складала площу понад 33 000 гектарів, де зберігались унікальні види рослин і тварин.
Приблизно о 9 ранку 24 лютого 2022 року територія "Асканії-Нової" опинилася під контролем ворога. За час окупації на території заповідника відбулись десятки пожеж. Також неодноразово повідомлялось про те, що російські загарбники масово вивозять тварин, а на решту, яку їм не вдається зловити, влаштовують "сафарі".
"Асканія-Нова" в окупації
Нагадаємо, у липні 2022 року росіяни призначили фейкового директора в інституті "Асканія-Нова".
Пізніше, у 2023 році, росіяни разом з колаборантами встановили окупаційну адміністрацію у біосферному заповіднику.
Те, що окупанти крадуть тварин у заповіднику, підтвердили і в Центрі національного спротиву.