Внаслідок обстрілів Херсону знищена єдина в Україні “зелена школа”

Сьогодні першу та єдину в Україні "зелену школу" в Україні знищили росіяни. Вона була створена за допомоги уряду Фінляндії на базі школи №21 в Антонівці. Про це повідомив начальник Херсонської МВА Роман Мрочко.
За пів дня 16 серпня російські окупанти двічі атакували навчальний заклад, завдавши суттєвих пошкоджень та непоправної шкоди.
Мрочко нагадав, що школа прийняла своїх перших дві сотні учнів у 2016 році. Її збудували за європейськими принципами енергозбереження.

Заклад мав сучасну систему очищення повітря – рекуперацію, яка була встановлена на стелі. Всередині кабінетів та коридорів не було труб та батарей, адже теплом школу забезпечували сонячні батареї, які були розташовані на її даху.
"На відео – якою була і який вигляд має зараз унікальна "зелена школа" в Антонівці після низки терористичних атак російських окупантів", – написав у своєму дописі у Facebook Мрочко, оприлюднивши відео із порівнянням навчального закладу "до" та "зараз".

Російські обстріли Херсонської області
Загарбники продовжують систематично обстрілювати регіон, частина якого досі знаходиться під російською окупацією ще з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну у 2022 році.
Російські удари переважно спрямовані на цивільну інфраструктуру, звичайних громадян та їх домівки, а також на волонтерів, які продовжують допомагати місцевим жителям. Нещодавно окупанти під час чергової атаки пошкодили газопровід, господарські споруди, гаражі, автомобілі, автівку рятувальників та сільгосптехніку.