ОТУ “Харків”: Окупанти перейшли на провідний зв’язок через РЕБ ЗСУ

Українські засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ) настільки ефективні, що російські окупанти на півночі Харківської області змушені намагатися встановити дротовий зв’язок для координування своїх дій.
Про це заявив речник ОТУ "Харків" полковник Віталій Саранцев в ефірi телемарафону.
За його словами, російські війська на Харківському напрямку діють малими штурмовими групами чисельністю до мотострілецького відділення.
"Ці групи проходять первинну підготовку, постійно переформовуються для того, щоб здійснювати якісь активні дії. Вони мають відповідне стрілецьке озброєння, мають певний захист, засоби РЕБ. Вони намагаються прорватися вперед, закріпитися на захоплених рубежах і поступово просуватися далі", – заявив Саранцев.

Він додав, що через ефективну роботу українських РЕБ, які перешкоджають зв’язку та дронам ворога, росіяни змушені тягнути з собою котушки з дротами, намагаючись налагодити комунікацію.
"Відповідно в противника залишається єдиний спосіб для того, щоб налагоджувати зв’язок між підрозділами які виконують бойові завдання вони намагаються протягувати провідний зв’язок. Просуваючись на різних напрямках вони тягнуть з собою котушки з дротами і намагаються таким чином налагодити зв’язок і координувати діяльність атакуючих підрозділів саме таким чином", – розповів військовий.

За його словами, дротовий зв’язок окупантів виявляється неефективним під час інтенсивних обстрілів, і українські військові швидко знищують або критично пошкоджують ці лінії.
Нагадаємо, у Вовчанську російські загарбники залучили штурмові групи четвертої дивізії, намагаючись покращити логістичне забезпечення та налагодити систему зв’язку.
Крім того, у Вовчанську тривають інтенсивні штурмові дії, зосереджені в районі багатоповерхівок. Росіяни активно створюють нові евакуаційні точки для свого особового складу.
Додамо, що на Харківському напрямку російські загарбники не припиняють спроб прорвати оборону українських військ, здійснюючи інтенсивні обстріли позицій наших захисників на всіх активних ділянках фронту.