Росія тримає у Чорному морі носій “Калібрів”: який можливий залп

У Чорному морі зафіксовано один ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр" із можливим залпом до чотирьох ракет.
Про це говорить допис Військово-морських сил ЗСУ в Telegram.
При цьому в Азовському морі ворожі кораблі відсутні. У Середземному морі присутні два російські кораблі, один з яких також озброєний ракетами "Калібр" з аналогічним залпом до чотирьох ракет.
Протягом останньої доби в інтересах Росії прохід Керченською протокою здійснили 20 суден. До Чорного моря увійшли 8 суден, з яких 4 продовжили рух у напрямку Босфору, а до Азовського моря – 12 суден, з яких 3 прибули з Босфору.
Військові додали, що Росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS).
Раніше речник ВМС України Дмитро Плетенчук заявив, що підводні човни Чорноморського флоту РФ здебільшого перебувають на чергуванні в східній частині Чорного моря. При цьому він додав, що в Азовському морі їхнє перебування майже неможливе через малу глибину, де вони можуть лише знаходитися в надводному положенні і пересуватися обмеженими коридорами.