Путіну доповіли про ситуацію у Курській області, влада евакуює населення

Виконувач обов’язки губернатора Курської області РФ Олексій Смірнов заявив, що вночі доповів лідеру Кремля Володимиру Путіну про нібито атаку безпілотниками і ракетами російського регіона, а також повідомив, що з прикордонних територій вивозять людей.
За його словами, правитель РФ "тримає ситуацію на особистому контролі" та пообіцяв підтримку регіону у "всіх напрямках".
Також т.в.о. губернатора РФ сказав, що обстановка у Курській області "контрольована", але при цьому організовано вивезення жителів "з обстрілюваних територій прикордоння", де для них підготували пункти тимчасового розміщення і забезпечили усім необхідним. З Москви і Санкт-Петербурга у регіон поїхали медики.

В Міноборони РФ заявили про бої в районах Курської області, що безпосередньо примикають до російсько-українського кордону, і що начебто роіяни не допустили просування противна вглиб території.
Нагадаємо:

Зранку 6 серпня, Смірнов заявив про нібито спробу захисників України прорватися на територію регіону в Суджанському і Коренівському районах: "Прикордонні війська ФСБ і бійці російської армії не допустили порушення кордону, додав він і попросив жителів "зберігати пильність".
Російські пабліки зранку 6 серпня почали ширити інформацію про бої у прикордонні Курської області. Нібито українські захисники просуваються в бік Гончарівки Суджанського району РФ на техніці.
Водночас добровольчі формування "РДК" та "Свобода Росії" про операції у прикордонні з РФ не повідомляли.

Що було раніше:

У березні 2024 року добровольці російського легіону "Свобода Росії" заявили, що повністю взяли під контроль смт. Тьоткіно Курської області.
Подібні операції на території РФ також проводив "РДК".
Добровольці за підсумками таких рейдів повідомляли про знищення ворожих складів, техніки та поповнення власного арсеналу зброї завдяки окупантам.