Генштаб: за добу понад сто зіткнень, найгарячіше на Покровському напрямку

З початку доби 2 серпня на фронті відбулося 102 бойові зіткнення, найгарячішими напрямками Залишаються Покровський та Торецький. З посиланням на Генштаб ЗСУ станом на 22.00 п'ятниці 02 серпня.

"Противник завдав одного ракетного удару, застосувавши три ракети, 54 авіаційні удари, зокрема, скинув 52 КАБ, 544 удари дронами-камікадзе та здійснив майже 3300 обстрілів позицій наших військ і населених пунктів із використанням різних типів озброєння", – повідомили військові.

На Харківському напрямку окупанти впродовж дня за підтримки авіації здійснили шість атак поблизу Глибокого, Тихого та Вовчанська. Підрозділи Сил оборони успішно відбили чотири штурмових дії противника, ще два боєзіткнення на даний час тривають.
На Куп’янському напрямку Силами оборони відбито дві атаки противника в районі Стельмахівки.
Десять разів ворог атакував на Лиманському напрямку, намагався просунутися в напрямку населених пунктів Макіївка, Терни та Торське, всі ворожі атаки відбито.
На Сіверському напрямку впродовж дня наші захисники відбивали дев’ять штурмових дій ворога в районах Івано-Дар’ївки, Спірного, Верхньокам’янського, Переїзного та Виїмки. Досі в двох локаціях тривають боєзіткнення.

На Краматорському напрямку мали місце дев’ять боїв. Активність окупанти проявляли в районі Часового Яру, Іванівського та Кліщіївки, шість спроб противника потіснити наших воїнів з позицій виявились марними, триває три атаки. Ситуація контрольована.
За підтримки авіації, ворог 15 разів намагався вклинитися в нашу оборону на Торецькому напрямку. Протягом дня, окупанти в районах населених пунктів Північне, Торецьк, Нью-Йорк та Залізне 12 разів отримали жорстку відсіч від наших захисників. Три атаки триває досі.
На Покровському напрямку з початку доби в районах населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Калинове, Іванівка, Желанне та Новоселівка Перша відбито 27 наступальних та штурмових дій ворога. Ще три боєзіткнення тривають.
На Курахівському напрямку на цей час доби нараховується три бойових зіткнення. Загарбники зберігають активність, намагаючись просунутися в районах населених пунктів Красногорівка та Костянтинівка.
На Времівському напрямку відбулося п’ять боєзіткнень в напрямку Водяного та Великої Новосілки.
На Оріхівському напрямку підрозділи наших військ на даний час відбивають атаку агресора в напрямку Новоандріївки.
На Придніпровському напрямку підрозділи наших військ відбили шість атак противника. Окупанти успіху не мали.