У НАТО оцінили мобілізацію в Україні: “Просувається значно краще”

Питання кадрового забезпечення Збройних сил України наразі просувається значно краще, зокрема завдяки зменшенню віку призовників. Про це в четвер, 18 липня, під час дискусії в Аспен Інституті заявив головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі.
"Україна має проблеми з тим, як використовувати свою людську силу, чи не так? Отже, є група людей, яким потрібно працювати на заводах, у полях, брати участь у бойових діях. І це завдання українського уряду – визначити цей баланс. Нещодавно, як ви знаєте, зменшили вік призову на два роки. Зараз вони залучають людей досить швидко", – сказав генерал.

Він зазначив, що формування могутності армії складається з трьох великих компонентів: людей, техніки та тренувань.
"У питанні техніки, яке багато в чому залежить від нас, я вважаю, що все йде добре", – сказав Каволі.

Генерал додав, що це порушує питання третьої складової, а саме – тренувань. І наголосив, що Європейський Союз та країни НАТО "віддані справі допомоги українцям у підготовці великої кількості людей".
В Україні "кадрове питання вирішується", додав він.
"Я вважаю, що зараз все просувається значно краще", – сказав Каволі.

Він наголосив, що питання поповнення армії є стратегічним питанням не лише для України, а й для країн НАТО:
"Я хотів би зазначити, що для Альянсу також, як тільки ми вирішимо питання промислового виробництва, постане питання людських ресурсів. Наші людські ресурси не безмежні. І ми, йдучи у майбутнє, маємо збільшити схильність особливо молодих людей служити своїм націям у їхніх збройних силах".