У червні внаслідок атак РФ в Україні загинуло майже 150 цивільних – ООН

У червні внаслідок бойових дій загинули щонайменше 146 мирних жителів, ще 672 були поранені. Про це йдеться у звіті Моніторингової місії ООН з прав людини.
"Хоча загальна кількість жертв нижча, ніж у травні, вона є другою за величиною у 2024 році. Кількість жертв серед дітей у червні є найвищою у 2024 році (вісім дітей загинули і 57 дістали поранення)", – йдеться у звіті.

Загалом, за даними ООН, втрати серед цивільних осіб з 24 лютого 2022 року по кінець червня 2024 року становили щонайменше 33 878 осіб, зокрема 11 284 загиблих.

Моніторингова місія також зафіксувала 33 напади на енергетичну інфраструктуру, з яких 23 на контрольованій урядом території, а також два напади на залізничну інфраструктуру на підконтрольній Україні території.
Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.
Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.
Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.
Copyright © 2024 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода