ВМС: Росія вивела вивела у Чорне й Азовське моря 4 носія “Калібрів”

У Чорному й Азовському морях сьогодні вранці, 18 червня, фіксується перебування чотирьох кораблів-носіїв крилатих ракет типу "Калібр", які РФ вивела на бойове чергування.
Про це повідомляє Telegram Військово-морських сил Збройних сил України.
Військові зазначили, що загальний залп даного корабельного угруповання в акваторії двох морів ворога може скласти 28 ракет "Калібр".
За даними ВМС ЗСУ станом на шосту ранку фіксується:
в Чорному морі – 1 корабель противника, який є носієм крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 4 ракет, в Азовському морі – 6 кораблів окупантів, 3 з яких є носіями крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 24 ракет, в Середземному морі – 1 корабель РФ, що також є носієм крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 8 ракет.
Крім того, повідомляється, що за добу в інтересах Росії прохід Керченською протокою здійснили:
до Чорного моря – 12 суден, з них 5 продовжили рух у напрямку протоки Босфор; до Азовського моря – 3 судна, з них 1 рухалось з протоки Босфор.
"РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS)", – розповіли у ВМС.

Нагадаємо, раніше речник ВМС України Дмитро Плетенчук в інтерв'ю розповів, що третина кораблів Чорноморського флоту РФ вже виведена з ладу – знищені або пошкоджені. Він додав, що деякі з цих суден знищують вже після ремонту.
Також представник ВМС в розмові з виданням назвав причину, чому Росія перевела частину кораблів у Азовське море.
Крім того, Плетенчук пояснив і велику паузу у використанні окупантами ракет "Калібр" – за його словами, вона пов'язана зі швидким переміщенням військово-морської бази в Новоросійськ. А самі ж ракети та системи заряджання залишалися в тимчасово окупованому Криму.