У Часовому Яру рятувальники більше не можуть працювати через постійні обстріли – ГВА

Співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Часовому Яру Донецької області вже не можуть працювати через постійну небезпеку. Ситуація з постачанням ліків у громаді також залишається складною. Про це розповів начальник Часовоярської міської військової адміністрації Сергій Чаус.
"Коли є періоди між обстрілами, тоді ще можливо працювати, але коли йде постійний обстріл і коли тільки бачать автівку, тим більше не цивільну, а спецпризначення, ви ж розумієте, що ця автівка стає їхньою ціллю. На жаль, якщо і можна загасити, то тільки власними силами", – сказав він.

Евакуація триває

Чаус зазначив, що в громаді досі залишаться 664 людини, однак там триває евакуація.
"Є певні відпрацьовані шляхи вивезення людей. Ці люди не живуть в одному місці, тут немає скупчення, люди розкидані по всіх мікрорайонах громади. Із всіх людей, які залишились в громаді, повірте, з кожним із них військові адміністрації, наші колеги не один раз відпрацювали тему евакуації, фактично з кожним, хто залишився ця розмова проводилась і не один раз", – розповів очільник МВА.

Людей наразі вивозять на Рівненщину.
Ситуація з ліками та медициною у місті
"Ми намагаємось її підтримувати, але треба розуміти, що в тих умовах в яких зараз перебуває громада – це на межі фактично неможливого. Є певний запас ліків – це і державні ліки, які підвозить перший, другий рівні – у нас працюють дівчата досі в цьому напрямку; є волонтерський рух, який теж допомагає, ми неодноразово завозили різні лікарські засоби, є люди, які залишились в громаді і які працюють – це медичні сестри й один лікар – місцева жінка. Тому працюємо, намагаємось далі підтримувати життя в громаді й працювати", – резюмував Чаус.