Генштаб Естонії: Допомога Україні знизила темп наступу росіян

Постачання нового озброєння та боєприпасів для Збройних сил України з країн Заходу почали чинити певний ефект. Темп наступу росіян на Харківському напрямку падає.
Про це заявив Генштаб Естонії, повідомляє ERR.
"В останні дні Росія не досягла успіхів на жодному напрямку або цей успіх є проміжним. Однак ЗС РФ продовжує запеклі обстріли населення України та її об'єктів", – заявили в Естонії.

Харківська область
У Генштабі Естонії заявили, що темп настання російської армії на Харківському напрямі падає. Росія продовжує зміцнювати північний берег річки Вовча біля населеного пункту Вовчанськ та збільшувати свою присутність у "буферній зоні".
При цьому в Естонії припускають, що через нарощування своїх сил у цьому регіоні, у найближчому майбутньому можуть бути створені умови для розширення наступальних дій на інші прикордонні райони.

Донецька область та південь України
У Донецькій області росіяни зберігають колишню інтенсивність бойових дій, розширюючи площу захоплених територій за рахунок локальних тактичних успіхів.
"Основні бої без суттєвих тактичних змін зосереджені на Покровському напрямку в районі населеного пункту Очеретине та навколо Первомайського. Росія продовжує чинити тиск на Часів Яр", – пишуть у Генштабі.

На південному напрямку тривають бої у Запорізькій області у Роботиному, проте українська оборона тримається. Також у Генштабі Естонії заявили, що ЗСУ продовжують утримувати плацдарм на лівому березі річки Дніпро.
Західна зброя допомагає Україні
Країни Заходу активізували постачання озброєнь Україні після початку росіян у Харківській області.
Сьогодні США виділили Україні ще один пакет військової допомоги у війні із РФ. Розмір оголошеного пакету становить 275 млн доларів.