У ЗСУ назвали напрямки, де російські війська тиснуть найбільше

Найбільша активність окупантів спостерігається на Харківському, Краматорському та Покровському напрямках.
Про це заявив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі національного телемарафону.
За словами речника, росіяни намагаються просунутись вглиб території України, але українські військові ці спроби зупиняють.

"На одних напрямках противник має частковий успіх, на інших – сили оборони витісняють противника і покращують своє тактичне положення".
Волошин повідомив також, що за останню добу на Сході збільшилась кількість бойових зіткнень. Якщо попередньої доби їх було 140, то тепер – 160.
За інформацією речника "Хортиці", у Вовчанську, що на півночі Харківщини, зараз ідуть запеклі бої: Сили оборони контролюють ситуацію в місті й проводять його зачистку, вони прочісують міську забудову у пошуках штурмових груп ворога.
Крім того, розповідає Волошин, окупанти намагаються закріпитись у частині населених пунктів на північному кордоні Харківщини з РФ, щоб звідти вести подальший наступ.
Він повідомив також, що українське військове керівництво уже спланувало заходи щодо повного знищення противника, який намається вклинитись в нашу оборону на Сході, і зриву ворожого наступу.
Що передувало: За оцінкою очільника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова, ситуація з російським вторгненням на Харківщині стабілізувалася, Сили оборони будуть вибивати противника з території, на Сумщині активізації наразі не спостерігається.
Передісторія:
10 травня стало відомо, що російські окупаційні війська активізувалися на Харківщині. Президент Зеленський підтвердив, що російські війська розпочали нову хвилю наступальних дій на Харківському напрямку. Міністерство оборони України повідомило, що на північ Харківської області направили резервні підрозділи. Ворог захопив низку населених пунктів у Харківській області. В ОСУВ "Хортиця" заявили, що "сіра зона" у Харківській області не розширюється, Збройні сили не дають росіянам просунутися вглиб області.