Атеш: Один із російських підрозділів відмовився атакувати Харківщину

Агент руху "Атеш", який служить в одному з мотострілецьких батальйонів 44 армійського корпусу ЗС РФ, повідомив, що в його підрозділі одне з відділень навідріз відмовилося йти на штурм у Харківській області.
Про це повiдомив рух "Атеш" у Telegram.
Агент "Атеш" розповів, що бійці цього російського підрозділу добре знають про якісні укріплення на російсько-українському кордоні. А також були свідками невдалих диверсійно-розвідувальних операцій російськи військ.

"Зважаючи на це, коли на техніку було нанесено нові знаки у вигляді ромба з хрестом і віддано наказ, частина підрозділу відмовилася виконувати злочинну волю командування. (Розпізнавальні знаки, до речі, наносять власним коштом) Ніхто не хоче йти в один кінець ні за які гроші".
Передісторія:
10 травня стало відомо, що російські окупаційні війська активізувалися на Харківщині, там йдуть бої. Президент Зеленський під час брифінгу з президенткою Словаччини Чапутовою підтвердив, що російські війська розпочали нову хвилю наступальних дій на Харківському напрямку. Міністерство оборони України повідомило, що на північ Харківської області направили резервні підрозділи. Прикордонні громади Харківщини перебувають під під посиленими масованими ворожими обстрілами, внаслідок чого є поранені та загиблі мирні мешканці. З міста Вовчанська та навколишніх населених пунктів на Харківщині відбувається евакуація населення. Співрозмовники "Української правди" у військових колах стверджують, що Російські окупаційні війська захопили чотири прикордонні селища на Харківщині. Президент Володимир Зеленський після активізації росіян на кордоні із Харківщиною повідомив, що Україна перекине додаткові сили на Харківські напрямки.