У ЗСУ розповіли, як росіяни використовують розвідувальні БПЛА

Російські розвідувальні дрони, які окупанти щодня запускають у великій кількості, шукають уразливі об’єкти критичної інфраструктури та можливі місця скупчення українських військових. Про це розповів в ефірі національного телемарафону речник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук.
За його словами, росіяни щодня запускають дуже велику кількість розвідувальних безпілотників, щоб знайти важливі, на їх погляд, точки для ураження. Зокрема — шукають можливі місця скупчення ЗСУ, щоб потім обстріляти.

"Так само вони шукають уразливі об’єкти цивільної інфраструктури, першою чергою критичної. Саме з такою метою вони знаходяться у повітрі", — зазначив Плетенчук.

За його словами, кожного дня українська ППО збиває декілька таких дронів, я хоча кожен коштує близько 100 тис. доларів й більше, окупанти не перестають масово їх використовувати.
"Питання навіть не в кількості дронів-розвідників, а в кількості вилетів. А вона зазвичай перевищує півтори сотні (на добу, — ред.) у нашій зоні відповідальності. По них постійно працює наше ППО: іноді це — збиття, іноді — технічна протидія, і робота ця — успішна", — заявив речник.