У РФ заявили про атаку безпілотників на нафтобазу в Краснодарському краї

У Краснодарському краї (Росія) у ніч проти 9 травня прозвучав вибух нібито через атаку безпілотників на місцеву нафтобазу.
Зазначається, що відповідна нафтобаза, яка була атакована БПЛА, розташована у селі Юрівка на Кубані, уточнюють Telegram-канали Mash та ВЧК-ОГПУ.

Також варто зауважити, що у мережі були оприлюднені кадри нібито цього удару із застосуванням безпілотника чи безпілотників по базі. На відео можна почути характерний звук мотора, попередньо дрона, після чого прогримів потужний вибух, а у нічному небі був яскравий спалах.
Попереджаємо, на ролику звучить нецензурна лексика
Пізніше росіяни розповіли, що шість українських дронів "намагалися атакувати" нафтобазу, але їх "посадили" системою РЕБ. Проте деякі БПЛА впали прямо на резервуари у селі Юрівка – і на базі сталася пожежа, стверджують в ЄДДС Анапи.
У штабі додали, що на місці працюють 62 пожежників та 20 одиниць техніки. За попередньою інформацією, постраждалих немає.
Інші атаки на НПЗ і нафтобази на Кубані
Нагадаємо, на нафтопереробних заводах та нафтобаз в Краснодарському краї РФ далеко не вперше відбуваються різноманітні вибухи та пожежі. Часто представники влади регіону при цьому пояснюють інциденти атаками безпілотників.
Так, наприклад, у ніч проти 27 квітня ударні безпілотники атакували Краснодарський край – тоді були зафіксовані влучання та пожежа на нафтопереробному заводі ТОВ "Слов'янськ ЕКО" біля міста Слов'янськ-на-Кубані.
Як заявляв губернатор Краснодарського краю Веніамін Кондратьєв, у регіоні працювали сили та засоби ППО через атаку дронів. Додамо, у місцевих пабліках та росЗМІ писали, що безпілотники також атакували Ільський НПЗ та низку інших об'єктів.
До слова, джерела видання повідомили, що у ніч проти 27 квітня СБУ атакувала дронами військовий аеродром "Кущевск" та два нафтопереробні заводи у Краснодарському краї Росії: Ільський та Слов’янський НПЗ.
Також нагадаємо, що перед тим у лютому у Краснодарському краї також палав нафтопереробний завод. Тоді місцеві жителі розповідали, що перед займанням чули звуки вибухів.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.