Російські війська цілий день атакували Нікополь, є загиблі та поранені

Російські війська 9 травня цілий день били по Нікопольському району на Дніпропетровщині. Загалом вбили двох людей та поранили 8.
Про це повiдомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

"Вкрай важкий день для Нікопольщини. Зранку і до вечора – суцільні удари. Артилерією, РСЗВ "Град", дронами-камікадзе. Загалом – понад два десятки атак.
Найбільше потерпав Нікополь. У місті – двоє загиблих. Та загалом восьмеро постраждалих. Серед них – дівчата 15 та 16 років. Вони в стані середньої тяжкості".

Також за словами голови, ударами пошкоджені 8 багатоповерхівок й 25 приватних будинків. Зайнялися дахи двох осель – пожежі загасили. Зачепило й 16 господарських споруд, теплиці, майже 30 сонячних панелей, лінії електропередач і газогони.
Понівечені садочок, пожежна частина, будівля благодійної організації, банк, магазини. Потрощені з десяток авто. Зокрема, службовий транспорт рятувальників і "швидка".
Також від обстрілів постраждали Марганецька, Покровська, Червоногригорівська та Мирівська громади. В останній пошкоджені приватний будинок, господарська споруда й електромережі.
Що передувало:
Внаслідок ранкового ворожого обстрілу Нікополя Дніпропетровської області 9 травня загинуло 2 людей, ще 2 постраждали.