Бої за Очеретине: в ОВА розповіли, скільки цивільних у населеному пункті

Російська армія продовжує наступати в районі Очеретиного в Донецькій області. Наразі у місті знаходиться 198 цивільних.
Про це розповів начальник обласної військової адміністрації Вадим Філашкін в ефірі національного телемарафону.
"В Очеретиному, де зараз точаться бої, досі залишаються 198 людей. Але ми продовжуємо докладати зусиль, щоб усі цивільні евакуювалися з прифронтових населених пунктів", – розповів Філашкін.

Нагадаємо, днями у ЗМУ поширилось відео, на якому 98-річна мешканка Очеретиного самостійно змогла вийти з окупованої частини Очеретиного. Однак він зауважив, що такі випадки є поодинокими.
За його словами, наразі в Донецькій області досить складна обстановка, бо ворог намагається наступати по всіх можливих напрямках. Зокрема нещодавно речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин розповів, що росіяни штурмують Очеретине чотирма бригадами й ЗСУ змушені перекидати туди додаткові підрозділи.
Евакуація з Донецької області
На початку цього року у Донецькій області було оголошено примусову евакуацію дітей в частині населених пунктів Мар’їнської та Очеретинської громад. А вже 26 лютого стало відомо, що звідти вдалося вивезти всіх дітей.
Нещодавно також стало відомо, що з 2 травня жителі Донецької області зможуть безкоштовно евакуюватись до територіальних громад Волинської області.