Глава Нацгвардії: РФ може наступати на несподіваних напрямках, але не переможе

Новий російський наступ не принесе таких проблем, що командування ЗСУ бігатиме в паніці і не знатиме, що робити. Сили оборони готуються до подій, що розвиватимуться протягом наступних місяців. Про це заявив командувач Нацгвардії Олександр Півненко.
Під час інтерв'ю він додав, що окупанти робитимуть неприємні сюрпризи для захисників і наступатимуть на несподіваних напрямках, але своєї мети вони не досягнуть.
"Росія не зможе забрати ні Запоріжжя, ні Харків. Навіть якщо у напрямку Києва спробують що-небудь – це демонстраційні дії. Хоча я чекаю певних труднощів", – зазначає Півненко.

"Натиск буде – вони намагатимуться просунутися вперед, де зможуть. Ми перемістимо лінії зіткнення і підрозділи, застосуємо резерви. Відпрацьовуватимемо артилерією з FPV-дронами. Усіма засобами знищуватимемо", – сказав він.

Півненко продовжив, що Україні вистачає резервів для розуміння, що росіяни 2024-го не переможуть. Втім, вони можуть мати певні досягнення, наприклад, виконати 10-15% своїх цілей. Але Півненко не вважає це стратегічною перемогою.
"А ось після цього вони думатимуть, що далі. Бо, образно, на другий такий постріл у них теж не вистачає боєприпасів", – підсумував він.