ГУР: Росія зімітувала атаку дронів на ЗАЕС і спробувала звинуватити Україну

Російські окупанти вирішили зімітувати удар по Запорізькій атомній електростанції за допомогою дронів. Вони спробували звинуватити у цьому українських захисників.
Про це говорить заява представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрія Юсова в ефірі телемарафону.
Він розповів, що зараз спостерігається нова хвиля провокацій з боку Росії щодо ЗАЕС. У цьому немає нічого нового. Метою таких провокацій є звинувачення України.
Юсов нагадав, що саме росіяни окупували Запорізьку АЕС та розмістили там війська і техніку, замінували територію станції, а також регулярно проводять там запуски ударних дронів.
"Ось сьогодні (Росія – ред.) вирішила за допомогою FPV-дронів зімітувати обстріл нібито з боку України. Позиція України однозначна – по ядерним об'єктам жодних дій чи провокацій ми не робимо. Агресор повинен піти з атомної станції", – додав представник ГУР.

Що передувало
Нагадаємо, 7 квітня Міжнародне агентство з атомної енергії заявило про те, що на території Запорізької АЕС вибухнув дрон. При цьому МАГАТЕ зафіксувало щонайменше три влучання у захисну оболонку реактора станції.
У свою чергу, росіяни почали звинувачувати в атаці українських захисників. Ворог заявляв про "серію атак" на ЗАЕС, внаслідок якої нібито є поранені та пошкоджена вантажівка.
В "Енергоатомі" у відповідь на такі фантазії РФ заявили про те, що звинувачення у бік України – це спроба Москви приховати власні наміри.