Сирський: Йдуть жорстокі бої, але Часів Яр залишається під контролем ЗСУ

Місто Часів Яр Донецької області, попри жорстокі бої на схід від міста, залишається під контролем українських сил.
Про це повідомляє Telegram головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.
Так, за його словами, найбільш жорсткі бої на сьогодні тривають в районах Первомайського і Водяного, а також східніше Часового Яру, де ворог намагається прорвати оборону наших військ.
"Часів Яр залишається під нашим контролем, всі спроби противника прорватися до населеного пункту зазнали невдачі", – констатував генерал.

Де найбільш складна обстановка
Сирський зазначив, що особливо складна обстановка склалася:
на Бахмутському напрямку в районах східніше Часового Яру та Кліщіївки; на Авдіївському – в районах Бердичів, Орлівки, Водяного, Первомайського; на Новопавлівському – в районі Новомихайлівки.
Ситуація в районі Часового Яру
Наприкінці лютого 2024 року повідомлялося, що російські війська зробили спробу наступу на лінії "Часів Яр – Хромово – Бахмут". Ворог відступив через втрату великої кількості броньованої техніки. На даний момент навряд чи Часовому Яру найближчим часом загрожує окупація чи оточення.
На початку січня 2024 року окупанти розвинули наступ у районах Бахмута та Богданівки, що, на думку експертів, свідчило про їхню мету захопити населений пункт Часів Яр.
Вже в середині січня стало відомо, що Росія стягнула в район Бахмута 80 тисяч військ. При цьому, як казали експерти, навряд чи окупанти вдарять усім цим угрупуванням по Часовому Яру, але це може стати підготовкою для атаки на Слов'янськ і Краматорськ одразу з трьох напрямків.
Нагадаємо, наприкінці грудня 2023 року РБК-Україна писало про те, що російські окупанти продовжують зосереджувати свої сили в районі Бахмута та Кліщіївки. Їхня мета очевидна – наступ на Часів Яр.