Данілов пояснив, у яких випадках від РФ варто чекати на посилення інфоатак

Росія починає інтенсивно говорити про застосування ядерної зброї в моменти погіршення ситуацій на фронті, адже Кремль вважає "пропаганду страху" найефективнішим інструментом впливу в зовнішній політичній агресії. Посилаючись на заяву секретаря РНБО Олексія Данілова.
"Є характерна прикмета: як тільки для Путіна починає погіршуватися ситуація на фронті, у світі, на Росії, тим голосніше та інтенсивніше починають лунати розмови про готовність до застосування ядерної зброї. Сила, як останній аргумент тупих – фірмовий стиль путінського спілкування", – пише голова РНБО.

За його словами, для цього Кремль використовує найрізноманітніші майданчики, власних та іноземних спікерів, відкритих союзників, латентних сателітів у медіа, політиці та бізнесі.
Данілов зауважив, що дезінформаційні кампанії про "неминучість поразки України", про "слабкість і некомпетентність української влади", про "невідворотність територіальних втрат" і "необхідність проведення мирних переговорів на російських умовах" виходять в максимальну фазу активності.
"Пропаганда страху" до цього часу вважається Кремлем найефективнішим інструментом впливу в реалізації агресивних зовнішньополітичних стратегій. Прийом, який дотепер в цілому давав можливість Заходу впливати на систему прийняття рішень щодо підтримки України", – зауважує він.

Однак, як зазначив секретар РНБО, ситуація змінюється разом із розумінням світовою спільнотою, з ким доводиться мати справу.
"Бо тому, хто народився на російських задвірках, не дано розмовляти мовою аргументів і логіки, воно розуміє виключно метод зуботичини. Що неможливо допустити створення прецеденту ядерного шантажу, прикриваючись яким відчиняються двері до абсолютно необмежених територіальних загарбань", – додав Данілов.

Він пояснив, що на ядерні загрози Росії мають бути колективні дії з підготовки до покарання і локалізації потенційного агресора.
"І тому маємо обережний оптимізм, що цей процес із запізненням, але розпочався", – підсумував секретар РНБО.

Як повідомлялося, нещодавно Росія розпочала нову кампанію з дезінформації щодо ситуації на півдні України. Розганяє фейки про, нібито, евакуацію держслужбовців з Херсону.
Також РФ розповсюджувала інформацію про те, що Україна нібито готується до здачі Харкова. Такі вкиди є фейковими.
Напередодні російські пропагандисти поширювали чергові вкиди про нібито наступ окупантів на Київ та "вирубку лісів у Білорусі для цього". Ця інформація не відповідає дійсності.