Der Spiegel розкритикував укріплення України на важливих ділянках фронту

Згідно з матеріалами Der Spiegel через брак боєприпасів та оборонних рубежів, які "залишають бажати кращого", ситуація на важливих ділянках фронту "створює небезпеку".
Зараз ЗСУ на фронті активно займаються будівництвом фортифікацій. У війську заявили, що українські захисники задоволені оборонними спорудами, хоча вони й не мають такий вигляд, як багато хто прогнозував. Та укріплення все одно критикують. Німецьке видання Der Spiegel опублікувало матеріал, в якому сказано, що вони залишають бажати кращого, в тому числі й тому, що фортифікації захисників легко помітні на супутникових знімках.
Для порівняння, стратегічно важливе місто Токмак у Запорізькій області росіяни оточили "майже середньовічним кільцем оборони", яке ЗСУ вимушені будуть походити у випадку прориву на цьому напрямку. Тим часом навколо Оріхова, яке контролюють захисники, фортифікацій значно менше. У статті сказано, що два міста схожі, адже розташовані близько до фронту на рівній та відкритій території.

ЗМІ стверджує, що недостатньо захищеними є усі стратегічно важливі точки захисників на фронті, в тому числі в районі Авдіївки та міста Часів Яр біля Бахмута. Там оборона ЗСУ "залишає бажати кращого, і у поєднанні з гострою нестачею боєприпасів і нестачею солдатів це створює небезпеку".
"У зв'язку зі складною ситуацією українські підрозділи збирають у соціальних мережах пожертвування на екскаватори для допомоги у будівництві. Однак, крім землерийної техніки, особливо важливо, щоб ЄС вдалося якнайшвидше доставити обіцяні боєприпаси — це дозволить їм краще утримувати росіян на їхніх позиціях", — пише видання.

Раніше у Міноборони підтвердили, що на фронті зараз прискореними темпами проводиться будівництво оборонних споруд, чому сприяє в тому числі погода. Відбувається це не лише там, де присутні російські війська, але й у прикордонних регіонах. Тож союзники сподіваються, що протитанкові "зуби дракона" і рови, піхотні окопи, мінні поля та укріплені позиції Сил оборони дозволить сповільнити росіян та паралізувати їх здатність використовувати тактичні переваги на фронті.