Спікер “Таврії” розповів про плани Росії після захоплення Авдіївки

Після захоплення Авдіївки російські військові перекидають сили на штурм інших міст та сіл Донецької області.
Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірi телемарафону.
Після окупації Авдіївки, росіяни кидають великі сили на захоплення Новомихайлівки, Георгіївки, Побєди та Красногорівки на Новопавлівському напрямку Донецької області.
За словами Лиховія, російські війська спрямовують свої атаки з двох боків роботинського виступу, але успіху там не мають.
"Найактивнішим у нас є Новопавлівський напрямок – це на захід від міста Мар'їнка, де противник зосереджує основні зусилля після виходу українських військ з Авдіївки. Зокрема, він кидає величезні сили на захоплення села Новомихайлівка на Донеччині, а також сіл Георгіївка та Побєда, і Красногорівки", – заявив речник.

Лиховій додав, що при цьому на Оріхівському напрямку ворог діє трохи дивним чином.
"Він накопичує час від часу якісь основні ресурси для якогось значного удару бронеколоною з десятками одиниць техніки. Вони знищуються під час цієї атаки, а далі він переходить уже до звичайної тактики малими штурмовими групами, іноді з застосуванням бронетехніки, яка викидає піхоту в центрі того самого села Роботине", – зауважив речник ОСУВ.

Водночас Лиховій повідомив, що Роботине перебуває під ефективним вогневим контролем ЗСУ.
"Так, ворог не полишає спроб. Імовірно, це саме політична мета – відбити цей роботинський виступ. Тому що ми говоримо про території, які були деокуповані Силами оборони України під час наступальної кампанії влітку минулого року. Для росіян, імовірно, це питання є принциповим. Саме тому вони кидають туди значні резерви, ресурси та б'ються об Роботине, як лобом об стіну. Зазнають там дуже великих втрат, але не полишають цих спроб". – додав він.

В підсумок Лиховій зазначив, що Роботине залишається під контролем українських сил, хоча там, за його словами, уже немає за що зачепитися, а цінності як для фортифікації воно не становить.
Втрати Росії у війні
Згідно з даними Генерального штабу Збройних сил, протягом минулої доби, 8 березня, українські воїни ліквідували ще 880 окупантів. З початку повномасштабного вторгнення Росія втратила 422 310 військових.