У Силах оборони розповіли про збиття “Шахедів” та наслідки атаки в Одесі

Російські загарбники у ніч проти 2 березня запустили по Одесі та області 8 ударних дронів типу "Шахедів" з акваторії Чорного моря. З них 7 були збиті силами та засобами протиповітряної оборони, але 1 безпілотник під час маневрів серед житлових кварталів влучив в одеську 9-поверхівку.
Про це повідомляє Telegram-канал Сил оборони півдня України.
Зазначається, що підрозділи ППО протягом години "в інтенсивному режимі відбивали цю атаку" на Одеську область.
"7 цілей було знищено. Один з дронів під час маневрів серед житлових кварталів Одеси влучив у 9-ти поверховий будинок спального району. Частина під'їзду з 18 квартир зруйнована", – передали військові.

Наразі відомо про одну загиблу людину та сім постраждалих, серед яких вагітна жінка та маленька дитина.
Станом на зараз триває пошуково-рятувальна операція, за попередніми даними під завалами можуть бути люди.
Нагадаємо, в Україні ввечері у п'ятницю почали оголошувати сигнали повітряної тривоги у різних областях. Причиною стала чергова повітряна атака з боку російських загарбників, які запустили безпілотники по типу "Шахед".
Пізніше стало відомо, що в Одеській області працюють сили та засоби протиповітряної оборони через атаку "Шахедів". У місті були щонайменше два вибухи. В Одеській ОВА та мерії розповіли про наслідки влучання, про одного загиблого та сімох постраждалих, а також показали фото та відео з місця події.
Також повідомлялося, що близько опівночі в Харкові пролунали вибухи під час повітряної тривоги. Як пізніше розповіли в мерії та в ОВА, був "приліт" в одному з районів міста, виникла пожежа, і зафіксовано загоряння двох авто, у кількох багатоповерхівках вибито вікна, є пошкодження гаражів, даних про постраждалих немає.
Як розповіли пізніше в поліції Харківської області, ворожі дрони вдарили по житловому району в Харкові та приватному будинку у селищі Великий Бурлук. В останньому загинув цивільний 76-річний чоловік.