Сили оборони щодо ситуації в Кинках: росіяни посилили “м’ясні штурми”

Росіяни не полишають спроб відтіснити українських військових з лівого берега Дніпра у Херсонській області. Для цього росіяни йдуть на штурми зі стрілецькою зброєю.
Про це говорить заява керівника Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк в ефірі телеканалу FREEДОМ.
За її словами, окупанти не полишають спроб вибити звідти українських захисників. Для цього Росія посилила "м'ясні штурми" окупантів без застосування бронетехніки.
"Ми не збираємося відходити, у нас досить надійні позиції на плацдармах, ми укріпилися там, попри те, що ворог дійсно в абсолютно варварський спосіб фактично зрівняв із землею населений пункт Кринки. Проте ми закріпилися там і можемо говорити про наші безумовні успіхи, тому що саме на тлі заяви, яку поспішили зробити окупанти, вони самі ж для себе мали великі іміджеві втрати", – розповіла Гуменюк.

Однак на вказаній ділянці фронту у Сил оборони ускладнена логістика, а окупанти мають за спиною суходоли, але попри це економлять бронетехніку для штурмів.
"Невикористання в штурмах бронетехніки в них триває як командирське ембарго. Тобто їм заборонено використовувати техніку, тому що вони її безповоротно втрачають. І при тому, що в них є ресурс, який можна підтягувати, вони її все одно економлять. Зараз у них просто сезон "м’ясних штурмів", – розповіла Гуменюк.

Успіхи ЗСУ на лівобережжі Херсонської області
Нагадаємо, ще у 2023 році українським захисникам вдалося взяти під свій контроль частину лівобережжя Херсонської області.