Міненерго: Росія постійно обстрілює енергооб’єкти у прифронтових регіонах

Російські окупанти продовжують атакувати енергетичні об’єкти України, а енергетична інфраструктура у прифронтових регіонах майже щодня зазнає пошкоджень.
Про це заявила заступник міністра енергетики Світлана Гринчук.
"Сумщина, як і інші прифронтові регіони, такі як Харківщина, Херсонщина, Чернігівщина, Донеччина та інші – постійно знаходяться під російськими обстрілами. Практично кожного дня ми маємо певні пошкодження як ліній електропередач, так і об'єктів генерації", – сказала вона.

Замміністра зауважила, що після останнього обстрілу на Сумщині енергетикам вдалось повернути світло 2 тис. людей. Однак після цього без світла ще залишалося 63 населених пункти, або майже 4 тис. споживачів.
"Це ситуація не тільки з Сумщиною, як я вже сказала, а з усіма прифронтовими регіонами і періодично за весь цей період збройної агресії Росії, період атак росіян на енергосистему, в нас десь понад 360 населених пунктів знаходяться без електропостачання", – підкреслила Гринчук.

Вона додала, що через небезпеку енергетики співпрацюють з військовими і тільки з їх дозволу починають проводити ремонтні роботи.
Нещодавно окупанти атакували одну з прифронтових теплоелектростанцій ДТЕК, внаслідок чого було поранено 9 енергетиків.
Загалом цієї зими окупанти вже понад 40 разів атакували ТЕС компанії.