ЗМІ: Російський пілот, який викрав в Україну вертоліт Мі-8, знайдений мертвим (Оновлено)

Російського льотчика Максима Кузьмінова, який викрав гелікоптер Мі-8 в Україну, нібито було вбито. Його тіло "знайшли в Іспанії".
Про це повідомляє Il Corrispondente.
За інформацією видання, Кузьмінова нібито вбили 12 пострілами, коли він перебував у муніципалітеті Вільяхойоса у вівторок, 13 лютого.
Потім російського льотчика "збив автомобіль", додають журналісти.
У пілота, який перейшов на бік України, нібито знайшли 100 тисяч євро.
Варто зауважити, що іспанські правоохоронці та інші офіційні джерела поки що не підтверджують факт смерті Кузьмінова.

Оновлено: 17:29
Інформацію про "смерть Кузьмінова" вперше оприлюднив проект Eureka News у Twitter, з посиланням на "неофіційну інформацію" від нацгвардії. Там припускали, що "операцію могли організувати українські спецслужби".
ЗМІ має лише обліковий запис у Twitter і Telegram-канал. Сам пост оцінили лише чотири особи, незважаючи на те, що всього у проекту 24 тисячі підписників.
Також такі чутки активно розповсюджують російські пропагандистські медіа, зокрема ТАСС. Вони посилаються на іспанські ЗМІ, в тому числі ABC та Levante-EMV, які 14 лютого оприлюднили інформацію про "смерть в Іспанії 33-річного українця".
Вік загиблого та вік Кузьмінова не збігаються. Російському льотчику зараз 27 років.
Спецоперація "Синиця"
Нагадаємо, 23 серпня 2023 року у мережі з'явилася інформація про те, що на території України сів російський гелікоптер Мі-8.
Згодом стало відомо, що українська розвідка провела унікальну спецоперацію, в ході якої завербувала російського пілота Максима Кузьмінова.
Він перегнав гелікоптер Мі-8 з Курської області до Харківської. Двох членів екіпажу, які перебували у вертольоті разом з Кузьміновим, ліквідували.
Викрадений гелікоптер передали українським захисникам.