У Чорноморського флоту залишилося 5 кораблів із 13 – ВМС України

Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук прокоментував знищення російського великого десантного корабля "Цезар Куніков", про яке раніше заявили у Генеральному штабі України.
"Як казав президент Російської Федерації свого часу, "она утонула" (йдеться про слова Путіна про підводний човен "Курськ", який зі 118 членами екіпажу затонув у 2000 році в Баренцовому морі – ред.). От у принципі можемо його словами прокоментувати ситуацію, яка сталася з великим російським десантним кораблем "Цезар Куніков". Колеги з Головного управління розвідки вчергове відпрацювали по черговому об’єкту зайвому в Чорному морі", – сказав Плетенчук.

За його словами, після знищення "Цезаря Кунікова" у Чорному морі з 13 кораблів Чорноморського флоту "у строю" залишається лише п’ять одиниць.
Плетенчук також прокоментував знищення корабля у день смерті радянського офіцера Цезаря Кунікова, в честь якого і назване судно.
"Може це лиха вдача, не кожному Цезарю вдається два рази померти в один день", – сказав Плетенчук.

Раніше Генеральний штаб Збройних сил України підтвердив повідомлення про знищення російського великого десантного корабля в Чорному морі.
Copyright © 2024 RFE/RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода